block 2

Hej igen!

Igår  började jag med block 2 och jag tänkte visa lite om framstegen. Block 2 har tema “ the tree of life“ min spirituella sida. Igen är det många små bitar.. löv/ bladverk i detta fall. Stilen är keltisk som Skandinavien har varit för länge sedan men finns kvar i många små detaljer.
IMG_2936
Idag gäller det att jobba med skalpellen…sakta!!!
Materialet är Vilene/Vlieseline H 200
IMG_2939
efter 2 timmar..
IMG_2940
på rätt tyg nu… rätt placerad

IMG_2941
the tree of life.. färdig för tekniken med appliquick tool.IMG_2946
75 pytte små Löv den största är inte helt 1cm
IMG_2947
(tyvärr går bilden inte att vrida) smart organiserat efter min egen idé
och fortfarande inte alla bitar på plats. Dagen är slut.. god natt!

IMG_2950
Idag … sakta men säkert… på gång med appliquick tool..

IMG_2951
efter 4 timmar är trädet färdigt… yeahhh… nu fanns äntligen fika!

Nu är det kväll igen och tid för att vila och leka med mina hundar!

Imorgon börjar jag med löv 1…2…3…4…5 …zzzz … zzz

Happy quilting!

Simone

 

 

 

galen har ett nytt namn

…nej.. inte Simone.. som min sambo Walter menade ( men kanske det stämmer ändå).

Hej!

Det gäller en Baltimore Album Quilt  – mitt nya projekt! En Baltimore Album Quilt är en jätte gammal och traditionell Quiltstil med många betydelser. Den är gjord i tekniken hand appliqué . Det gäller att sy många små bitar för hand!
När jag började kvilta såg jag en bild från sån quilt och drömmen blev att göra en sådan. Nu kom chansen genom  Birmingham.
Quilten jag gör nu är tänkt för en utmaning år 2017 ! Det betyder att jag har 2 år på mig för att komplettera den  och skicka  den.

28.8 började jag och det tog lite mer en 1 vecka för mig att rita och designa hela quilten. Reglerna är strikta och hårda. Storleken på quilten är 250x250cm när den är färdig.
Designen är  min egen. För att rita tog jag quilt mallar och linjaler som hjälpmedel och också permission free color book designs från Dover designs och gjorde de passande.
Namnet av Quilten är “ Mitt hjärta är svenskt/ My heart is Swedish“ och dom 12 olika quilt blocks är i kurbits design – typiskt för Sverige. Varje block innehåller ett personligt tema ur mitt liv.. som det ska vara 🙂
För varje block har jag räknat en månad  och för kviltningen är det beräknat 3 månader … hoppas det räcker. Där finns flera quilts bredvid jag ska jobba med.
Jag kommer här att visa och berätta lite om varje block. Strategin är att börja med blocken som innehåller de mesta små bitar… och så vidare..
Hela quilten blir visad när utmaningen/ bedömning är över! ( Jag tar ingen risk för att bli diskvalificerad efter så mycket jobb)

IMG_2905
Många små bitar behöver tid att förbereda! En av reglerna är att den måste vara gjort minst 70% i tekniken med appliquick tool! Jag kommer att visa tekniken lite senare, jag lovar!

IMG_2901
första blocket har tema „kviltningen/hobby/yrke“, och jag började med 1/4″ hexagoner gjort med appliquick tool teknik.. och det blir en mini grandmothers flower garden quilt..

IMG_2902
pytte små…
IMG_2903

IMG_2901
inte så stor eller hur? 🙂

IMG_2929

block detail med hand broderi.

färdiga blocket tog 2 veckor att göra.

Hoppas vi ses snart igen!

Happy quilting!

Simone

 

 

 

 

 

 

 

 

The Festival of Quilts 2015

Hej alla glada kviltare!

I Augusti har jag varit i Birmingham på Festival of Quilts. Två av mina kviltar har varit där. En för utmaningen från EQA “ Music with a touch of red“ 30x30cm och den andra var med i Quilters guild utmaning “ Passion in pieces“. Stora kvilten har kommit hem nu och jag blev jätte glad när jag läste den fin bedömning den han fick. Lilla kvilten resar rund nu i Europa och kommer hem om två år 🙂

SANYO DIGITAL CAMERA
titel: Passion for life.. piece by piece..

Festivalen var toppen! Massor av olika alster, massor av folk men alla glad och lycklig. Och så blev det många fina samtal, nya kontakter och ca 800 bilder.
Till slut klarade hjärnan nästan inte längre så mycket inspiration och när jag kom hem var jag så trött att jag sov 13 timmar i streck!

SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA

Mer nyheter finns men de kommer jag att berätta senare.. jag lovar!

Vi ses!

Simone