galen har ett nytt namn

…nej.. inte Simone.. som min sambo Walter menade ( men kanske det stämmer ändå).

Hej!

Det gäller en Baltimore Album Quilt  – mitt nya projekt! En Baltimore Album Quilt är en jätte gammal och traditionell Quiltstil med många betydelser. Den är gjord i tekniken hand appliqué . Det gäller att sy många små bitar för hand!
När jag började kvilta såg jag en bild från sån quilt och drömmen blev att göra en sådan. Nu kom chansen genom  Birmingham.
Quilten jag gör nu är tänkt för en utmaning år 2017 ! Det betyder att jag har 2 år på mig för att komplettera den  och skicka  den.

28.8 började jag och det tog lite mer en 1 vecka för mig att rita och designa hela quilten. Reglerna är strikta och hårda. Storleken på quilten är 250x250cm när den är färdig.
Designen är  min egen. För att rita tog jag quilt mallar och linjaler som hjälpmedel och också permission free color book designs från Dover designs och gjorde de passande.
Namnet av Quilten är “ Mitt hjärta är svenskt/ My heart is Swedish“ och dom 12 olika quilt blocks är i kurbits design – typiskt för Sverige. Varje block innehåller ett personligt tema ur mitt liv.. som det ska vara 🙂
För varje block har jag räknat en månad  och för kviltningen är det beräknat 3 månader … hoppas det räcker. Där finns flera quilts bredvid jag ska jobba med.
Jag kommer här att visa och berätta lite om varje block. Strategin är att börja med blocken som innehåller de mesta små bitar… och så vidare..
Hela quilten blir visad när utmaningen/ bedömning är över! ( Jag tar ingen risk för att bli diskvalificerad efter så mycket jobb)

IMG_2905
Många små bitar behöver tid att förbereda! En av reglerna är att den måste vara gjort minst 70% i tekniken med appliquick tool! Jag kommer att visa tekniken lite senare, jag lovar!

IMG_2901
första blocket har tema „kviltningen/hobby/yrke“, och jag började med 1/4″ hexagoner gjort med appliquick tool teknik.. och det blir en mini grandmothers flower garden quilt..

IMG_2902
pytte små…
IMG_2903

IMG_2901
inte så stor eller hur? 🙂

IMG_2929

block detail med hand broderi.

färdiga blocket tog 2 veckor att göra.

Hoppas vi ses snart igen!

Happy quilting!

Simone